Woonkamer stijlen

Landelijke stijl

Met de stijl van een woonkamer zijn er vele mogelijkheden. Een van die mogelijkheden is de woonkamer in te richten in een geheel landelijke stijl, een stijl die vooral erg populair is op het platteland. Deze stijl kenmerkt zich door veel warmte en sfeer. Denk hierbij aan een open haard, bruine bijzettafels, bankstellen met een gebroken witte kleur en decoratie zoals een kleed van nep berenvel.

Moderne stijl

Bent u echt van deze tijd en wilt u uw woonkamer ook zo inrichten? Dan is wellicht de moderne stijl iets voor u. Denk hierbij aan moderne banken met een lage rugleuning en strakke belijningen, tafels en kasten met hoogglans afwerkingen in zwart, wit of fel rood. U kunt er ook voor kiezen om moderne eiken meubels te gebruiken. Hiermee combineert u de warme uitstraling van eiken meubels met een strakke en minimalistische stijl.

Klassieke stijl

Een woonkamer die is ingericht volgens de klassieke stijl heeft regelmatige vormen en veel licht. Het straalt rust uit en biedt het nodige comfort voor een stabiel gezinsleven. Het interieur is niet overdreven en ook niet overladen met details, maar gevuld met smaak en fatsoen. Het wordt gekenmerkt door dure, hoogwaardige materialen, zoals hout en steen. De woonkamer in klassieke stijl wordt vaak aangekleed met sculpturen, kolommen en lijstwerk. De vloer kan versierd worden met artistiek parket van waardevolle houtsoorten.